Maling af huse indvendigt og det farlige ved maling

22 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Maling af huse indvendigt og det farlige ved maling

Vi erkender, at det skulle være lidt af en klikbasker at få dig til at klikke ind på denne artikel, for når man maler huse indvendigt, er det jo ikke fordi, man befinder sig i et lokale med virkelig giftige kemikalier fra malingen, som man indånder.

Se bare: https://malerkanonen.dk/maling-af-hus-indvendigt/

Maling var måske i gamle dage relativt farligt, da der ikke var samme lovgivning og regler på området med brug af maling, som der er det nu.

Derfor skal man dog ikke indsætte omvendt fortegn og så tro, at maling er sundt, for selvfølgelig skal du ikke drikke malingen, når du maler dit hus indvendigt, men hvis du får godkendt maling på tøjet eller kroppen, sker der ikke værre, end at du får nogle pletter, som kan vaskes af.

På tøjet vil de dog nok sætte sig permanent, så det er med at male med noget tøj på, som det ikke gør noget, at det risikerer at få malerpletter på sig.

Men man taler dog også om malerhjerne, og hvad er nu det for noget, for det lyder ikke sundt, og det er da klart, at sammensætningen af moderne maling for at få det til at binde sig og se flot ud på vægge, også indendørs, så er der tilsat nogle ting, som man ikke skal indånde for længe ad gangen.

Vi understreger igen, at det ikke er dødsens farligt, men hvis man befinder sig i et lille lokale uden udluftning, mens man maler, så er det nok smartest, at man maler med maske på, da man kan blive lidt døsig af at stå for tæt på den stærke lugt fra maling for længe.

Som sagt skal du bare sørge for, at du ikke indtager malingen, og det kan masken også hjælpe på, og så kan du helt roligt give dig i kast med at male dit hus indenfor.

Flere Nyheder

24 august 2015

Akasse.dk